Stirile ZileiTârgu-Jiu

Facturi uriașe la energie. Pecingină: Statul român va lua măsuri

Ne așteaptă o iarnă grea, cu facturi uriașe la energie și gaze. Este principala temere a românilor deși guvernanții promit că  vor veni în sprijinul populației.

”Prețurile au crescut peste tot, dar nu așa de rău ca-n România. S-a cerut autorităților să verifice creșterea galopantă a prețurilor la energie și gaze” spune deputatul Gheorghe Pecingină, vicepreședinte PNL Gorj.

Guvernul va compensa facturile la electricitate pentru românii cu venituri medii sau consum mediu, începând cu 1 noiembrie, a afirmat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, după întâlnirea pe care a avut-o la Palatul Victoria cu premierul Florin Cîțu și reprezentanți ai ANRE, Transelectrica și Consiliul Concurenței.

Primarii trag un semnal de alarmă, după discuțiile cu cetățenii alertați de creșterea necontrolată a facturilor.

”Să termine cu alegerile interne, să termine mascarada! Să nu stopeze țara că se strânge cureaua rău de tot!” avertizează Ion Bârcă, edilul PSD de la Turburea.  

”Oamenii sunt disperați, așteaptă cu înfrigurare facturile. Dacă guvernul nu intervine, această iarnă va fi dezastruoasă” spune Mădălin Paliță, primarul comunei Dănești.

Lovite de creșterea tarifelor sunt și administrațiile locale care, la rândul lor, sunt consumatori de gaze naturale și energie electrică.

Comment here