Stirile ZileiTârgu-Jiu

Facturi mai mari la gaze și curent. Lider PSD: Și operatorii economici din Gorj resimt ”creșterea economică”

Explozie a prețurilor la energia electrică și gaze. Guvernanții promit o lege a consumatorului vulnerabil. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, lider PSD, afirmă că firmele din județ, oricum greu încercate, sunt lovite în plin.

Prețul la energie a crescut în ultima perioadă. Consumatorii vulnerabili vor primi încă din această toamnă sprijin pentru plata facturilor la energie şi gaze, dacă legea care permite acordarea acestor ajutoare va fi aprobată în Parlament în septembrie, a declarat, joi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

”Și operatorii economici din Gorj resimt „creșterea economică”! Creșterea economică de care vorbește premierul Florin Vasile Cîțu îi lovește în plin pe operatorii economici gorjeni și așa greu încercați. După patru trimestre în care România a fost în recesiune (trimestrele II, III și IV din 2020 și în trimestrul I din 2021), iată că a venit și îndelung așteptata și spectaculoasa revenire economică, un bun prilej pentru ca distribuitorul de energie să-și înștiințeze clienții consumatori industriali referitor la majorarea prețului la energie, de la 379 lei/MWh la 495 lei/MWh, ceea ce înseamnă o creștere de peste 30% a prețului. Dacă ar fi să-l parafrazez pe Florin Vasile Cîțu: „Sună bine, nu?”. Prețul energiei de astăzi este costul pe care-l generează liberalizarea haotică a pieței din sectorul energetic” a reacționat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, președinte executiv al PSD Gorj.

Comment here