NovaciStirile ZileiTârgu-Jiu

Face apel la politicieni să-i susțină proiectul ”de suflet” pentru Rânca. ”Ar putea aduce 7-10 milioane de euro pe an”

Turiștii au revenit la Rânca în minivacanța de 1 Decembrie, mai ales că în ultimele zile a nins iar stratul de zăpadă este de circa 10 centimetri.

La jumătatea lunii, pe 17 și 18 decembrie, în stațiune va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului Ignatului, care va cuprinde un concurs de produse tradiționale și spectacole de muzică populară și ușoară.

Constantin Pănescu, președintele asociației concesionarilor din zonă

Pănescu face un nou apel la liderii politici să sprijine proiectul de dezvoltare a zonei Rânca, prin unirea domeniului schiabil cu cel de la Vidra. Spune că n-ar trebui investite mai mult de 40 de milioane de euro, dar s-ar crea mii de noi locuri de muncă iar câștigurile ar fi între 7 și 10 milioane de euro pe an.  

Noutatea la Rânca, în acest sezon, este telescaunul de la intrarea în stațiune. Turiștii vor putea să-și lase mașinile în parcare iar, apoi, să meargă cu telescaunul spre spațiile de cazare.

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, spune că salvatorii sunt pregătiți și echipați pentru intervenții.

Comments (1)

  1. Ion a' lu' Gheorghe

    Pai de ce nu faceti voi investitia asta? Adica noi, Statul, cetatenii, pe banii nostri publici sa facem domeniul schiabil iar voi cabanierii sa ne jecmaniti ulterior cand va vizitam grajdurile de la Ranca. Cum poti sa ceri 12- 15 lei pe un pahar de 60 mililitri de vin fiert? Adica vreo 400 -600 de lei litrul? Cum sa ceri 14 lei pe un amarat de suc plin de chimicale? Sau 40-60 de lei pe o pitza arsa ? Eiiiii, tocmai de aceea, faceti va voi domeniu schiabil si plimbati va voi cu telegondola ca noi mergem in Alpi unde pe servicii de 25 de ori mai bune platim preturi de 15 ori mai mici. Ai inteles nea’ Panescule? Si spune le si celorlalti ,, cabanieri,, in fapt proprietari de stane insalubre din Ranca. In afara de Taverna Olteanului, Onix si inca 4-5 spatii comerciale normale, restul ,, cabanelor,, sunt in fapt stane de oi insalubre iar proprietarii niste simpli ciobani care vor apa a robinet dar de platit,,,,sa fie gratis. La fel si cu gunoiul, jumatate din ciobani il arunca prin frumoasele paduri de brad. .

Comment here