LIFE

”Evenimentul Zilei”, varianta tipărită, se închide de la 1 ianuarie

Evenimentul Zilei”, varianta tipărită, se va închide de la 1 ianuarie 2020, după 28 de ani de la prima apariție. Informația a fost confirmată pentru G4Media.ro de proprietarul EVZ, Dan Andronic, care a precizat că echipa de circa 35-40 de jurnaliști, care activează la ziar, va fi distribuită în mare parte în redacțiile online. ”Ne extindem în EVZ TV, care fi fi condus de Mirel Curea, și vom reveni la EVZ Premium”, susține Andronic.

Tirajul ”Evenimentului Zilei” a scăzut constant în ultimii ani, ca în toată presa tipărită, ajungând la 7.000 de copii vândute pe zi. Andronic a explicat pentru G4Media.ro că decizia închiderii variantei tipărite a EVZ are la bază rațiuni strict economice.

”S-a dublat prețul la hârtie, ziarul tipărit producea pierderi, sunt tot mai puțini cititori de la o lună la alta pentru varianta print”, a mai spus proprietarul ”Evenimentului Zilei”.

Potrivit acestuia, ziarul negociază în prezent intrarea într-un grup de presă mare, dar nu a dorit să ofere detalii. Editura ”Evenimentul și Capital”, cea care deține publicațiile ”Evenimentul Zilei” și ”Capital” și-a cerut insolvența în februarie 2014. Andronic susține că, în urmă cu o lună, judecătorul sindic a aprobat planul de reorganizare al societății, după ce compania a început să înregistreze profit.

În noiembrie 2015, procurorii DNA au acuzat-o pe Elena Udrea ca ar fi primit mită de la un om de afaceri 3.800.000 USD, plus o creanță în valoare de 900.000 de euro deținută de o firmă a acestuia, pentru a-i aranja continuarea unui contract la Hidroelectrica. Presa a scris ca este vorba despre omul de afaceri Bogdan Buzăianu, iar creanța reprezenta un împrumut acordat ziarului ”Evenimentul Zilei”. Astfel, Udrea ar fi ajuns proprietarul ziarului, dar ar fi recurs la o mică stratagemă pentru a se ascunde.

”Evenimentul Zilei” a fost cunoscut în trecut și ca „Bulina roșie”. A fost fondat în 1992 de Mihai Cârciog, Cornel Nistorescu și Ion Cristoiu. Sub conducerea editorială a lui Ion Cristoiu, EVZ a ajuns, în anii 90, la sute de mii de cititori, printr-o atitudine critică față de puterea de atunci și prin știri de tip tabloid

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here