LIFE

Evadare ca-n filme în Paraguay. O sută de deţinuţi au reuşit să scape printr-un tunel

O sută de deţinuţi, majoritatea membri ai celei mai mari bande de traficanţi de arme şi droguri din Brazilia, au evadat, duminică, dintr-o închisoare din Paraguay printr-un tunel, aparent săpat cu complicitatea unor gardieni, au anunţat autorităţile.

Evadarea din închisoarea Pedro Juan Caballero, situată la graniţa cu Brazilia, a avut loc, duminică dimineaţă, printr-un tunel săpat de deţinuţi, a anunţat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Elena Andrada, citată de AFP. Este vorba despre aproximativ o sută de prizonieri paraguaieni şi brazilieni, majoritatea membri ai organizaţiei Primer Comando de la Capital. Potrivit purtătoarei de cuvânt, evadarea este demnă de un thriller de acţiune.

“Au construit un tunel aşa cum se poate vedea în filme, cu iluminare interioară, pornind de la instalaţiile sanitare ale închisorii. Sunt doar 25 de metri între tunel şi cel mai apropiat gardian” a spus Andrada.

“Este o muncă de câteva săptămâni. Este evident că personalul ştia şi nu a făcut nimic”, a declarat ministrul justiţiei, Cecilia Perez, în declaraţii de presă referitoare la tunel.

Autorităţile au anunţat demiterea directorului unităţii penitenciare, precum şi arestarea a zeci de gardieni.

“Există o puternică suspiciune că funcţionarii (care lucrează în închisoare) au fost implicaţi într-un sistem de corupţie”, a adăugat titulara Justiţiei, adăugând că fugarii, dintre care 92 au fost număraţi până acum, sunt “extrem de periculoşi”.

Printre cei care au evadat sunt indivizi care au participat la un masacru între bande rivale la închisoarea San Pedro, la 16 iunie 2019, când zece prizonieri au fost decapitaţi, a precizat purtătoarea de cuvânt. Cinci autoutilitare cu care au fugit o parte dintre evadaţi au fost găsite incendiate la Ponta Pora, pe partea braziliană a zonei de frontieră, a adăugat purtătoarea de cuvânt. Oraşul paraguayan Pedro Juan Caballero este separat de Ponta Pora de un bulevard învecinat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here