LIFE

Eurovision Song Contest 2022. TVR a anunţat semifinaliştii

Televiziunea Română a anunţat lista semifinaliştilor Selecţiei Naţionale Eurovision Song Contest 2022, după închiderea sesiunii de contestaţii.

Lista semifinaliştilor Selecţiei Naţionale Eurovision Song Contest 2022 a fost completată cu încă o piesă, după analiza contestaţiilor depuse. Conform regulamentului, artiştii au avut posibilitatea să depună contestaţii în termen de maxim 24 de ore de la finalul jurizării din etapa preselecţiei. Organizatorii au primit patru contestaţii: E-an-na – „Malere”; Renate Grad – „Still alive”; SAVE – „Deep water”; Ioana Popescu – „Between two rains”. La finalul analizei contestaţiilor, Comisia a decis ca piesa „Malere”, interpretată de E-an-na, să intre în semifinala concursului naţional. Celelalte trei contestaţii au fost respinse.

Totodată, Alex Parker & Erik Frank & Bastien au decis să retragă piesa „Best of me”, Erik Frank aflându-se în imposibilitatea de a se deplasa în România pentru concurs. În locul piesei „Best of me” va intra în concurs melodia „All this love”, interpretată de Alex Parker & Bastien. Piesa „All this love” întrunise, iniţial, punctajul de calificare în semifinale, însă nu fusese admisă întrucât, conform regulamentului, un artist nu poate intra în concurs cu două piese.

Semifinaliştii Selecţiei Naţionale ESC 2022 (în ordine alfabetică):

Aldo Blaga- Embers
Alex Parker & Bastien- All this love
Alexa- Hoodies and cold nights
Alina Amon- Without you
ANA- Youngster
Andra Oproiu- Younique
Andrea Stocchino- Avere paura
Andrei Petruş- Take me
ARIS- Do Svidaniya
Ayona- Let me come to you
Barbara- Hypnotized
Bogdan Dumitraş- Sign
Carmen Trandafir- Măşti
Cezar Ouatu- For everyone
Ciro De Luca- Imperdonabile
Cream, Minodora şi Diana Bucşă- România mea
Dan Helciug- 241
Dora Gaitanovici- Ana
E-an-na- Malere
Eliza G- The other half of me
Eugenia Nicolae feat. Cazanoi Brothers- Doina
FABI- That way
Forţele de muncă- Hai afară, frate!
Gabriel Basco- One night
Giulia-Georgia- Fiind your way
Ivel- Neverending
Jessie- Regret
Kyrie Mendél- Hurricane
Letiţia Moisescu- Mirunica
Leyah- I’ll be fine
Mălina- Prisoner
Miryam- Top of the rainbow
MØISE- Guilty
Oana Tăbultoc- Utopia
Olivia Miheţ- Fragile
Othello- You’re worthy
Outflow- Running in circles
PETRA- Ireligios
Roberta-Maria Popa- Indigo
Romeo Zaharia- Until the fight
Seeya- Save me
Sophia- Beautiful lies
Stelian- Remember
VANU- Never give up
Vizi- Sparrow
WRS- Llamame

Semifinala Selecţiei Naţionale se încheie pe 12 februarie, cu un show transmis în direct de TVR. Melodiile care au trecut de etapa preselecţiei vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul şi telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului. În acest sens, echipa Eurovision România va organiza, în luna ianuarie, o sesiune de înregistrări într-unul dintre studiourile TVR, pentru cele 46 de piese. Acestea vor fi difuzate pe canalele Televiziunii Române şi online, pe siteul oficial eurovision.tvr.ro, pe canalul YouTube al TVR şi pe pagina de Facebook Eurovision România, la începutul lunii februarie.

În premieră, fanii îşi vor putea vota favoriţii pe pagina oficială Facebook, unde pot salva cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialişti va alege doar zece piese pentru marea finală.

Ultimul act al competiţiei va avea loc pe 5 martie, când vom afla şi numele reprezentantului ţării noastre în concursul internaţional Eurovision, care va avea loc în perioada 10 -14 mai 2022, la Torino, Italia.

Comment here