LIFE

Eurovision 2022. Randi, Ozana Barabancea şi Alexandra Ungureanu, în juriu

TVR a anunţat juriul Eurovision. Juraţii sunt: Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur (compoziţie muzicală şi sound-design) şi Adrian Romcescu (compozitor).

Va exista un format de jurizare video în prima etapă a semifinalei, similar cu cel de la faza internaţională a concursului. Pe 23 decembrie, juriul va anunţa semifinaliştii Eurovision România. Artiştii îşi pot înscrie proiectele pentru Eurovision până duminică, 19 decembrie. Melodiile care vor trece de etapa preselecţiei vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul şi telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului.

Semifinala şi finala Selecţiei Naţionale se vor desfăşura la începutul anului viitor, pe parcursul lunilor februarie şi martie. Ultimul act al competiţiei va avea loc pe 5 martie, când va fi anunţat şi numele reprezentantului ţării noastre în competiţia internaţională.

România a ratat pentru a treia oară la rând calificarea în finala Eurovision, în 2021. Roxen, solista care a reprezenta ţara noastră în prima semifinală, nu a reuşit să se claseze între primele 10 locuri care asigură prezenţa în ultimul act al competiţiei. Artista a reprezentat ţara noastră cu piesa ”Amnesia”. Trofeul ediţiei precedente, organizată în Rotterdam, a fost câştigat de trupa Maneskin, cu piesa „Zitti e Buoni”.

Comment here