LIFE

Eurovision 2021. Semifinalele și finala au datele stabilite

Eurovision se va organiza cu certitudine în 2021, nici măcar pandemia nu va mai putea anula ediția de anul acesta. Formatul clasic ar putea suferi modificări, însă organizatorii merg înainte cu pregătirile, indiferent de scenariu. Datele oficiale pentru finala și semifinalele concursului au fost anunțate, precum și noul slogan al ediției: “Open up”.

După ediția anulată din 2020, organizatorii Eurovision sunt hotărâți să nu-și dezamăgească fanii și în 2021. Chiar dacă evoluția pandemiei nu va fi una favorabilă desfășurării evenimentului, la amploarea din anii anteriori, concursul Eurovision va fi organizat cu siguranță în 2021. Confirmarea evenimentului a venit de la Graham Norton, prezentatorul și realizatorul de emisiuni TV care comentează concursul Eurovision pentru BBC. Acesta a declarat la postul de radio Sirius XM că nu există nicio îndoială în privința organizării ediției din 2021.

“Vom avea parte cu siguranță de Eurovision. Elementul de competiție se va întâmpla cu certitudine”, a spus Graham

Acesta a specificat și că s-au luat în considerare mai multe scenarii. Dacă pandemia nu le va permite tuturor participanților să se deplaseze la Rotterdam, aceștia vor putea concura cu o înregistrare live a prestației pregătite pentru Eurovision. Evenimentul se va desfășura la o capacitate redusă, Graham adăugând că “e puțin probabil ca show-ul să se țină într-o arenă plină cu 20.000 de oameni”.

Semifinalele Eurovision 2021 se vor desfășura pe Ahoy Arena din Rotterdam pe 18 și 20 mai, Marea Finală fiind programată pe 22 mai. Anul acesta vor participa 41 de țări, respectiv toate cele care fuseseră confirmate în 2020. România va fi reprezentată în 2021 de Roxen, țările participante la concurs având libertatea de a-și păstra reprezentantul desemnat în 2020.

Comment here