Minerit și EnergieStirile Zilei

Eugen Iovan: Am fost păcăliți!

”Am fost păcăliți”  spune liderul sindical Eugen Iovan, după ce, marți, a participat la discuții cu Toni Mihai Greblă și șefii Casei Naționale de Pensii pe tema legii de reducere a vârstei de pensionare.

Președintele Sindicatului Energia Turceni s-a lămurit că legea nu este aplicabilă întrucât nu conține cuvântul ”retroactiv”.

”Dacă nu este acest cuvânt, nu se poate aplica din urmă. Avem promisiuni că vor continua demersurile pentru elaborarea unei ordonanțe de urgență” spune Iovan.

Fostul senator de Gorj Toni Mihail Greblă, în prezent președinte al Secției de drept privat din cadrul Consiliului Legislativ, a promis că într-o săptămână va prezenta soluția pentru a face aplicabilă legea pensionării anticipate a minerilor și energeticienilor.  

”Ne-au păcălit toți, au votat-o fără să fie aplicabilă cum am crezut noi”  declară Eugen Iovan.

Deputatul USR Radu Miruță, cel care a făcut amendamentele de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie, le cere liderilor sindicali să spună cu subiect și predicat cine i-a păcălit pe mineri. Neaplicarea legii, trecute prin toate forurile, este o chestiune de neseriozitate în funcționarea unui stat, declară Miruță.

Comment here