Stirile ZileiTârgu-Jiu

Este în tabăra Orban? Ce spune Vîlceanu

sursa foto Digi24

Deși presa centrală l-a dat în tabăra Orban, deputatul Dan Vîlceanu nu vrea să se pronunțe în scandalul izbucnit în Partidul Național Liberal, între fostul premier și tabăra reformiștilor, condusă de Rareș Bogdan. 

Președintele organizației Gorj crede că, până la Congres, filialele ar trebui să fie reținute în declarații.

”Eu știu că am avut o colaborare foarte bună cu Ludovic Orban. Nu au fost declanșate alegerile interne. Cel puțin până în momentul în care se vor declanșa, pozițiile publice ale filialelor nu-și au rostul” spune Vîlceanu într-un interviu pentru Radio Infinit.  

Conform presei centrale, după ce Rareș Bogdan, primvicepreședinte PNL și Robert Sighiartău, secretarul general al partidului, au dat semnalul revoltei anti-Orban, cerând public înlăturarea acestuia din funcția de președinte, filialele partidului s-au grupat, neoficial, în jurul combatanților.

Există un nucleu dur de 17 organizații județene care îl susțin pe fostul premier, un număr aproape egal care îi cer să plece de la conducere, și un număr mai mic de filiale indecise, care așteaptă să se poziționeze în funcție de felul în care vor evolua ostilitățile.

Digi 24 menționează posibilii contracandidați ai lui Orban la funcția de președinte PNL: Emil Boc, cotat cu o popularitate consistentă în rândul publicului PNL-ist,  Rareș Bogdan și Ilie Bolojan.

PNL Gorj face parte, deocamdată, din categoria filialelor indecise, deputatul Dan Vîlceanu afirmând că nu este momentul unui scandal în partid.  

Comment here