Sportive

Eșecuri pe bandă rulantă la baschet. CSM pierde și duelul cu Sibiul

CSM Târgu-Jiu a pierdut, joi, duelul cu CSU Sibiu, scor 74-77, după ce la pauză echipa pregătită de Porter Troupe şi Claudiu Alionescu a avut un avans de 19 puncte pe tabelă, scor 44-25. Meciul a contat pentru etapa a-9-a din Conferinţa A din Liga Naţională. A fost cea de-a zecea înfrângere consecutivă, incluzând și cele două partide disputate în Cupa României.

Chiar dacă echipa are o situaţie grea în clasament, sute de suporteri gorjeni au venit la sală pentru a fi alături de baschetbaliştii CSM în încercarea lor de a obţine prima victorie din actuala stagiune. Băieţii lui Porter Troupe şi Claudiu Alionescu au fost foarte aproape de a reuşi acest lucru. Au condus pe tabelă mai bine de 35 de minute, în timp ce Sibiul a fost în avantaj puţin peste 2 minute, pe finalul meciului. A fost un meci cu două reprize diametral opuse.

Dylan Frye a fost cel mai bun om al gorjenilor cu 21 de puncte marcate şi două recuperări. Xavier Cannefax a avut o evoluţie foarte bună, fiind unul dintre remarcaţii partide, cu 15p marcate, 5 recuperări şi 2 pase decisive. Venit de pe bancă, Shamiel Stevenson a strâns 12 puncte şi 7 recuperări. Agafonov a terminat meciul cu 10 puncte, 4 recuperări şi o pasă decisivă. Porter Troupe a totalizat 8p, două recuperări şi 4 pase decisive. Grecul Thomas Kottas a reuşit 4p, 7 recuperări şi o pasă decisivă. Pe lista marcatorilor şi-au trecut numele şi Camil Berculescu şi Octavian Ilie, ambii cu câte 2 puncte marcate.

Porter Troupe a încercat, la final de meci, să explice motivele care au dus la eşecul în faţa Sibiului.

”Este dezamăgitor, pentru că am jucat foarte bine primele două sferturi. Tinereţea jucătorilor noştri şi agresivitatea celor de la Sibiu au dus la multe mingi pierdute în partea a doua a jocului. Trebuie să învăţăm din asta şi, duminică, cu Ploieştiul, să arătăm altceva” a declarat Troupe. 

Comment here