Muzicale

Eric Clapton a lansat imnul anti vacciniştilor, „This Has Gotta Stop”

Eric Clapton se numără printre cele mai vocale figuri din muzică, atunci când vine vorba despre vaccinul anti Covid-19. Artistul a avut reacţii adverse severe şi nu s-a ferit să protesteze contra campaniei de vaccinare şi a mediatizării sale. Acum duce lucrurile mai departe, lansând o piesă de protest, „This Has Gotta Stop”.

Ce e drept „This Has Gotta Stop” poate fi privită din mai multe unghiuri: melodie de protest contra restricţiilor, contra situaţiei actuale provocate de Covid-19, dar şi contra campaniei de vaccinare. Pe un fundal de blues vestic de altă dată, legendarul creator al piesei „Tears in Heaven” ne oferă versuri despre „dresarea sufletelor”, despre legi stricte şi faptul că artistul „este obişnuit să fie liber, aşa că încuiaţi-mă şi aruncaţi cheia”.

Legendarul chitarist a fost vocal cu privire la lockdown şi vaccinare, în ultimul an. În decembrie 2020 colabora cu Van Morisson, de asemenea un sceptic al fenomenului şi lansau împreună „Stand and Deliver”, una dintre multele piese anti lockdown înregistrate de Morrison şi care a primit un val de critici.

În mai 2021, Eric Clapton împărtăşea presei detalii despre efectele adverse suferite în urma vaccinării cu AstraZeneca. Acestea apar şi în versuri, precum faptul că nu îşi mai putea mişca mâinile şi avea mereu sudori reci. Piesa nouă a sosit alături de un videoclip, în care vedem animaţii cu păpuşari şi oameni politici care manipulează societatea şi protestatari care agită pancarte cu „Libertate” şi „Stop”. În iulie 2021 Clapton a anunţat că nu va participa la concerte care necesită dovada vaccinării, după ce guvernul britanic a ridicat restricţiile în acea perioadă.

Comment here