LIFE

Elon Musk sprijină Republicanii la alegerile din 2024. „America are nevoie de valul roșu”

Elon Musk a răspuns la un sondaj de pe X, fostul Twitter, anunțându-și sprijinul pentru Partidul Republican, „singurul care ar putea salva America”.

„Am votat 100% cu Partidul Democrat acum câțiva ani. Acum, cred că avem nevoie de un val roșu, altfel America va fi complet distrusă”, scrie Musk.

Relația lui Elon Musk cu Partidul Republican și intențiile sale de vot la alegerile din 2024 au fost subiectul mai multor controverse. În ciuda criticilor aduse președintelui Joe Biden și Partidului Democrat, Musk nu a declarat în mod definitiv susținerea sa pentru Trump. Totuși, declarațiile lui Musk sugerează o ruptură față de istoricul său de vot democratic, afișând acum o înclinare către Partidul Republican și necesitatea unui „val roșu” pentru a salva America.

În mai multe cazuri, Musk a criticat modul lui Biden de a aborda criza migranților și i-a acuzat pe democrați că sunt „controlați de sindicate”. Anterior, el a recunoscut că a votat pentru Biden la alegerile din 2020, dar a devenit critic la adresa lui după ce Tesla a fost exclusă de la summitul lui Biden 2021 pentru vehicule electrice.

În noiembrie 2023, în timpul summitului The New York Times Dealbook, Musk a clarificat că nu va vota pentru Biden, adăugând că „nu înseamnă că îl va sprijini pe Trump”.