LIFE

Elon Musk califică drept “fasciste” măsurile de izolare la domiciliu

Miliardarii Elon Musk şi Mark Zuckerberg au oferit, miercuri, opinii diferite faţă de măsurile de distanţare socială adoptate de autorităţi pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, şeful Facebook afirmând că sunt justificate, în timp ce fondatorul Tesla calificându-le ca fiind ”fasciste”, relatează Reuters.

Musk, care a făcut deseori comentarii deschise şi chiar incitante în conferinţele cu analiştii şi pe Twitter, a spus, în cadrul conferinţei pe tema rezultatelor trimestriale ale companiei sale, că este ”fascist” să le spui oamenilor că nu au voie să iasă din case.

”Asta nu este democraţie, asta nu este libertate! La naiba, redaţi-le oamenilor libertatea!”, a spus Musk.

Zuckerberg, pe de altă parte, şi-a exprimat îngrijorarea referitoare la relaxarea măsurilor de distanţare socială şi a spus că declinul economic provocat de pandemie va dura mai mult decât anticipează oamenii, acum. Comenariile au fost făcute în timpul conferinţei referitoare la rezultatele trimestriale ale Facebook.

”Sunt îngrijorat că redeschiderea prea curând a anumitor locuri, înainte de reducerea la minimum a numărului de infecţii, va provoca aproape garantat noi epidemii şi va înrăutăţi perspectivele economice şi de sănătate pe termen mai lung”, a spus Zuckerberg.

Ambele companii au sediile în regiunea San Francisco Bay, unde au fost luate măsuri timpurii pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Tesla şi Facebook trec prin experienţe diferite în această pandemie. Tesla s-a opus iniţial măsurilor de izolare luate de autorităţile din California şi, abia în 19 martie, a acceptat să suspende producţia. Chiar şi aşa, Tesla a raportat, miercuri, al treilea profit trimestrial consecutiv.

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, a anunţat, miercuri, creşterea numărului de utilizatori în primul trimestru, pe fondul măsurilor de izolare adoptate la nivel global de autorităţi, dar veniturile din publicitate au scăzut în martie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here