LIFE

Elon Musk a prezentat tehnologia care va schimba fața industriei auto. Prima mașină complet autonomă din lume

Tesla a prezentat, luni, detaliile tehnice ale unui cip aflat în centrul strategiei în domeniul vehiculelor autonome a directorului general al companiei, Elon Musk, care încearcă să arate că investiţiile uriaşe ale productorului auto pe acest segment vor da rezultate, transmite Reuters.

Producătorii auto, companiile mari de tehnologie şi o serie de startup-uri dezvoltă vehicule autonome, între care Waymo, divizie a grupului Alphabet, şi Uber Technologies, dar analiştii consideră că va dura ani de zile până când aceste sisteme vor fi gata să fie utilizate.

Musk anticipa anterior că până în 2018 automobilele vor „duce singure pasagerii de acasă până la serviciu, fără ca aceştia să atingă ceva în maşină”.

Automobilele Tesla încă mai au nevoie de intervenţie umană şi nu sunt complet autonome, potrivit standardelor din industrie.

Prezentarea web adresată investitorilor a început cu o descriere amănunţită a celui mai nou cip proiectat de companie pentru vehiculele autonome, dezvoltat de companie din 2016, făcută de directorul programului AutoPilot, Pete Bannon.

Musk, aflat pe scenă alături de Bannon, l-a întrerupt o dată pentru a adăuga: „Orice componentă s-ar defecta, maşina va continua să funcţioneze”.

Tesla a proiectat cel mai bun cip pentru vehicule autonome din lume, în pofida improbabilităţii ca o companie fără experienţă în domeniul cipurilor să facă acest lucru, a spus Musk.

„Toate maşinile produse acum au acest computer. Toate maşinile Tesla produse acum au tot ceea ce este necesar pentru conducerea autonomă. Tot ce este de făcut este îmbunătăţirea software”, a arătat Musk.

Acţiunile Tesla nu au fost influenţate de acest anunţ, fiind în continuare în scădere cu 3,5%.

Automobilele Tesla au fost implicate în mai multe accidente, unele fatale, care au avut loc în timp ce era utilizat sistemul AutoPilot al companiei. Sistemul are control automat al direcţiei şi navigaţiei, dar necesită atenţia la volan a şoferului. Tesla a fost criticată de asociaţii pentru siguranţă pentru că nu a explicat clar necesitatea ca şoferul să ţină mâinile pe volan.

Tesla susţine că automobilele sale au harware-ul necesar pentru conducere autonomă în majoritatea circumstanţelor, iar Musk a afirmat în februarie că este sigur că Tesla va fi complet echipată pentru conducere autonomă în 2019, cu toate că şoferii vor trebui în continuare să fie atenţi, până la îmbunătăţirea siguranţei sistemului. (digi24.ro)

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here