LIFE

Elon Musk a devenit principalul acționar al Twitter

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a dezvăluit că deţine un pachet de 9,2% din acţiunile Twitter, în valoare de aproape 3 miliarde de dolari, care îl face cel mai mare acţionar al platformei de microblogging, informaţie care a dus la o creştere de peste 25% a titlurilor companiei, transmite Reuters.

Anunţul lui Musk a venit la scurt timp după un tweet al său conform căruia se gândeşte serios la construirea unei noi platforme de socializare, punând în acelaşi timp la îndoială angajamentul Twitter faţă de libertatea de exprimare.

Utilizator prolific de Twitter, Musk are peste 80 de milioane de urmăritori, de când s-a alăturat site-ului, în 2009, şi a folosit platforma pentru a face mai multe anunţuri, inclusiv unul referitor la un acord de retraere de la bursă a Tesla, care a adus la un conflict cu autorităţile de reglementare.

Cu toate acestea, Musk, cea mai bogată persoană din lume, a criticat, în ultima perioadă, platforma de socializare şi politicile acesteia şi a lansat recent un sondaj pe Twitter în care a întrebat utilizatorii dacă cred că platforma aderă la principiul libertăţii de exprimare, la care peste 70% au votat ”nu”. Rezultatele trimestriale recente ale Twitter şi creşterea sub aşteptări a numărului de utilizatori au ridicat întrebări cu privire la perspectivele sale de creştere, chiar dacă urmăreşte proiecte mari, cum ar fi camere de chat audio şi buletine informative pentru a pune capăt stagnării de lungă durată.

Musk, care, potrivit Forbes, are o avere netă de aproximativ 300 de miliarde de dolari, a vândut acţiuni Tesla din noiembrie, când a spus că va vinde 10% din participaţia sa la producătorul de maşini electrice. El a vândut deja acţiuni Tesla în valoare de 16,4 miliarde de dolari de atunci.

Un document depus luni la autorităţile de reglementare a arătat că Musk are în proprietate 73,5 milioane de acţiuni Twitter, care sunt deţinute de Elon Musk Revocable Trust, la care este administrator unic. Vanguard este al doilea cel mai mare acţionar al Twitter, cu un pachet de 8,79%, potrivit datelor Refinitiv.

Comment here