LIFE

„Eliberează-l pe Guy”, debut pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Comedia SF „Eliberează-l pe Guy/ Free Guy”, cu Ryan Reynolds şi Jodie Comer în rolurile principale, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend.

Filmul regizat de Shawn Levy, producţie Disney şi 20th Century Studios cu buget de peste 100 de milioane de dolari, a generat încasări de 502.000 de lei în cinematografele româneşti. Distribuitorul nu a transmis şi numărul spectatorilor. La nivel global, lungmetrajul a obţinut încasări de aproximativ 51 de milioane de dolari.

„Free Guy” spune povestea unui funcţionar de bancă ce descoperă că este de fapt un personaj într-un joc video brutal. Din distribuţie mai fac parte Taika Waititi, Lil Rel Howery şi Channing Tatum, iar Tina Fey, Hugh Jackman şi Dwayne Johnson şi-au împrumutat vocile. Recent, actorul Ryan Reynolds şi regizorul Shawn Levy au dezvăluit că Disney îşi doreşte o continuare pentru această producţie.

Locul secund în topul românesc a fost ocupat de filmul fantasy „Brigada sinucigaşilor: Misiune ucigaşă/ The Suicide Squad”, care a coborât o poziţie, după ce, în al doilea weekend de la debut, a fost vizionat de 8.903 spectatori şi a generat încasări de 196.827 de lei.

Animaţia „Luca”, producţie Disney pentru care şi-au împrumutat vocile, între alţii, Jacob Tremblay şi Maya Rudolph, a ocupat locul al treilea. În al cincilea weekend de la premieră, filmul a obţinut încasări de aproximativ 195.000 de lei.

Filmul de aventuri „Croazieră în junglă/ Jungle Cruise”, cu Dwayne Johnson şi Emily Blunt în rolurile principale, a coborât două locuri, până pe patru, după ce, în al treilea weekend de la lansare, a generat încasări de 181.488 de lei.

Lungmetrajul horror „Omul din întuneric 2/ Don’t Breathe 2”, regizat de Rodo Sayagues, cu Stephen Lang în rol principal, a debutat pe poziţia a cincea, cu 7.288 de spectatori şi încasări de 163.616 lei.

Top 10 al box office-ului românesc este completat de filmul horror „Noapte judecăţii eterne/ The Forever Purge”, filmul de acţiune „Furios şi iute 9/ Fast & Furious 9”, animaţia „Familia Crood: Vremuri noi/ The Croods: A New Age”, filmul de acţiune „Furia unui om periculos/ Wrath of Man” şi de thrillerul „Old: Prizonierii timpului”.

Comment here