Minerit și EnergieStirile Zilei

Echipamentele de protecție, împărțite minerilor. Ion Popescu: Cei de la Protecția Muncii să verifice benzile transportoare!

Echipamentele de protecție au început să fie împărțite minerilor de la Jilț, după apelul public al liderului de sindicat Ion Popescu. Managerul Daniel Burlan le-a cerut, vineri, șefilor EMC Jilț să rezolve situația.

Președintele Sindicatului Renașterea a avertizat, săptămâna trecută, conducerea Complexului Energetic Oltenia că va strânge semnături de la angajații care n-au beneficiat de echipament complet de protecție și va sesiza instituțiile statului.

”Doamna de la magazie a început să dea echipament colegilor făcând afirmația că nu mai înțelege nimic” spune Popescu.

Ca și alți lideri sindicali, Ion Popescu vorbește despre situația grea din cariere, în condițiile în care, în ultimii ani, nu s-au mai făcut reparațiile necesare, nicio investiție majoră.

”Am ajuns așa pentru că-n CS avem numai habarniști puși politic” declară liderul sindical.

După minivacanța de 1 Decembrie, Ion Popescu va discuta cu directorii Complexului Energetic Oltenia pentru că vrea să afle situația exactă a echipamentului de protecție achiziționat în 2020 și 2021.    

Toate problemele cu care se confruntă angajații Complexului Energetic Oltenia au fost generate de lipsa banilor în companie.

”Sunt din cauza situației financiare, ni se spune că este dezastruoasă. Nu pricep cum închizi CEO, care asigură 20-25% din energie și nu pui nimic în loc” declară președintele Sindicatului Renașterea Jilț.

Comment here