LIFE

„Dune”, pe prima poziţie în box office-ul românesc în primul weekend de la lansare

„Dune”, ecranizarea lui Denis Villeneuve după romanul omonim al lui Frank Herbert, s-a clasat pe prima poziţie a box office-ului românesc în weekendul de lansare, cu încasări de 1.159.345 de lei, după ce a fost vizionat de 41.640 de spectatori.

Lungmetrajul produs de către studioul Warner Bros. Pictures a generat încasări de 40 de milioane de dolari în primul weekend de lansare în clasamentul nord-american.

Într-o ecranizare fidelă a cărţii lui Frank Herbert, filmul „Dune”, în regia lui Denis Villeneuve spune povestea lui Paul Atreides, un tânăr strălucit şi talentat care trebuie să meargă pe cea mai periculoasă planetă din univers pentru a asigura viitorul familiei sale şi poporului său. Pe măsură ce forţele malefice izbucnesc într-un conflict legat de supremaţia universului şi asupra controlului uneia dintre cele mai preţioase resurse, resursă capabilă să deblocheze cel mai mare potenţial al umanităţii – vor supravieţui doar cei care îşi pot stăpâni frica.

„Venom: Să fie carnagiu”, cu Tom Hardy, a coborât pe poziţia a doua, în al doilea weekend de la lansare, având încasări de 301.859 de lei, după ce a fost văzut de 11.993 de spectatori, potrivit datelor Cinemagia.

„Nu e vreme de murit/ No Time to Die”, al 25-lea film din seria „James Bond”, a coborât două locuri, până pe locul trei în clasament, generând încasări de 192.540 de lei.

Animaţia „Ron’s Gone Wrong” (Fox) a debutat pe locul patru în top, acumulând încasări de 174.875 de lei, iar „Halloween Kills”, cu Jamie Lee Curtis, a debutat pe locul cinci, având încasări de 122.616 de lei după ce a fost vizionat de 5.497 de spectatori.

Animaţia „The Addams Family 2” a coborât trei locuri, până pe şase, în a treia săptămână de la lansare, având încasări de 61.670 de lei.

Drama istorică „Ultimul duel/ The Last Duel”, regizată de Ridley Scott, cu actorii Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer şi Ben Affleck în distribuţie, a coborât patru locuri, până pe şapte, în al doilea weekend de la lansare, generând încasări de 37.585 de lei.

În coborâre, în box office-ul românesc de weekend, se află comedia românească „Zăpadă, Ceai şi Dragoste” şi animaţia „Boss Baby: Afaceri de familie” cu Alec Baldwin.

Comment here