LIFE

„Dune 2” face furori în box office. Debut fulminant, de 81,5 milioane de dolari

„Dune 2”, continuarea cu buget mare a regizorului Denis Villeneuve a adunat 81,5 milioane de dolari la debutul său în box office-ul nord-american şi a oferit un impuls puternic şi necesar pentru cinematografele aflate în dificultate. Este cel mai bun debut de weekend din acest an şi cel mai consistent de la filmul „The Eras Tour” (93 de milioane de dolari) al lui Taylor Swift, din octombrie, scrie Variety.

„Este o deschidere remarcabilă pentru un sequel de science-fiction. Publicul se conectează cu aceste (personaje) umane şi vulnerabile”a declarat David A. Gross de la firma de consultanţă cinematografică Franchise Entertainment Research.

Susţinut de recenzii pozitive (are un scor de 94% pe Rotten Tomatoes şi „A” la CinemaScore), „Dune 2” pare să-şi fi extins baza de fani dincolo de pasionaţii de SF. La începutul weekendului, Warner Bros, studioul care a realizat adaptarea romanului de referinţă al lui Frank Herbert din 1965, a estimat un start de 65 de milioane de dolari, deşi majoritatea pronosticurilor de box office indicau faptul că încasările vor depăşi 80 de milioane de dolari.

În box office-ul internaţional, continuarea a adăugat 97 de milioane de dolari pentru un total global de 178 de milioane de dolari.

„A pătruns cu adevărat în cultură”, spune producătorul „Dune”, Mary Parent. 

Continuarea a fost programată iniţial pentru a ajunge pe marile ecrane în toamna anului trecut, dar a fost amânată pentru primăvară din cauza grevei actorilor, care i-a împiedicat pe starurile Timothée Chalamet, Zendaya, Florence Pugh şi restul distribuţiei să promoveze filmul.

Comment here