Sportive

Dumanska se desparte de CSM Târgu Jiu

Portarul Marina Dumanska (20 de ani) se desparte de CSM Târgu Jiu. Marina a ales să plece la U Cluj, în Liga Florilor, anunţă csmtargujiu.ro. În 2019, Dumanska a semnat pentru un sezon cu gruparea gorjeană. Contractul jucătoarei a ajuns la final, iar aceasta a decis să plece în Ardeal.

Handbalul românesc este încă în pauză şi majoritatea echipelor caută să profite de acest timp liber pentru a face transferuri. Evoluțiile Marinei, în stagiunea 2019-2020, în tricoul echipei gorjene, nu au trecut neobservate, iar oficialii de la echipa din Cluj, au trecut la tratative cu jucătoarea din Ucraina. Aflată pe final de contract, Marina a primit acceptul clubului gorjean pentru a negocia cu gruparea din Ardeal. Cele două părți au ajuns la o înțelegere, iar Dumanska va evolua sezonul viitor pe prima scenă a handbalului românesc, în Liga Florilor.

Născută în Ucraina, sportiva vrea să-i calce pe urme surorii Iulia, care a debutat între buturile primei reprezentative a României. Marina Dumanska a spus că visul său este să debuteze în naţionala mare.

,,Vreau cetăţenie română, vreau să joc pentru România pentru că aici este casa mea”, a afirmat handbalista.

,,Are un model în faţă, în familie, pe sora ei, Iulia Dumanska și sper să înveţe cât mai multe şi în câţiva ani să se vorbească la fel de frumos şi despre ea”, a declarat antrenorul de la Târgu-Jiu, Liviu Andrieş.

Talentata jucătoare a reușit într-un timp foarte scurt un salt extrem de important. Venită în vara anului trecut la Târgu Jiu, sub formă de împrumut de la Marta Baia Mare, Marina a făcut astfel pasul de la junioare la senioare, în Divizia A la CSM Târgu Jiu. Alături de Dumanska de la Marta Baia Mare au mai venit la CSM Târgu Jiu, Oleksandra Zholobovych, care a fost nevoită, din cauza unor divergențe între Federația Română de Handbal și cea din Ucraina, să plece de la Târgu-Jiu și Iryna Zinatullina, care a rămas la gruparea gorjeană și pentru următorul sezon.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here