Sportive

Duel oltenesc pentru primul loc în grupă

CSM Târgu Jiu și SCM U Craiova se luptă, vineri, pentru primul loc în Grupa 11-18 din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Partida contează pentru etapa a 26-a și va începe la ora 18.00. Meciul poate fi urmărit și pe canalul de YouTube al federației, FRB TV.

Antrenorul secund Alexandru Gliga spune că CSM Târgu Jiu merge la Craiova cu încredere că poate obține un rezultat pozitiv, mai ales după ce formația gorjeană a câștigat duelul de la Vâlcea, în fața unei echipe redutabile pe teren propriu. Gliga este convins că presiunea este mai mult în tabăra echipei gazdă.

”O victorie e importantă pentru că ne va duce pe prima poziție și vom avea un joc mult mai accesibil cu ultima clasată din a doua grupă, dar presiunea cred că nu va fi pe noi. Noi avem asigurate primele două locuri și atunci cred că presiunea mai mare va fi pe Craiova, iar noi ne vom duce să facem cel mai bun joc posibil, pentru că venim după un meci câștigat în deplasare la Vâlcea, o deplasare foarte grea, și atunci încrederea cred că este de partea noastră” a declarat Gliga.

Gorjenii și-au studiat bine adversarul și știu cum poate fi răpusă Craiova. Alexandru Gliga a vorbit despre principalul pericol din tabăra gazdelor, coordonatorul de joc, Samuel Lee Sessoms.

”Craiova are un jucător esențial, conducătorul de joc. Chiar în ultimul meci, cu Timișoara în deplasare, a marcat 40 de puncte, cu șapte de la trei puncte. Cred că una dintre strategii, este să reușim să stopăm punctele acestui jucător, pentru că, din câte am văzut, fără el, echipa joacă altfel” a mai spus tehnicianul.

Chiar dacă beneficiază de avantajul terenului propriu în play-out, Alexandru Gliga și a avertizat jucătorii să rămână concentrați până la finalul campionatului, pentru a evita orice fel de surpriză neplăcută.