LIFE

Ducesa Meghan de Sussex a născut. Primul copil al prinţului Harry este băiat

Ducesa Meghan de Sussex a născut un beieţel. Este primul ei copil şi al prinţului Harry şi, totodată, al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

Informaţia a fost făcută publică pe contul ducilor de Sussex de pe reţeaua de socializare online Instagram. Potrivit aceluiaşi mesaj, copilul s-a născut luni dimineaţă, cu o greutate de 3,26 kilograme.

“Ducesa Meghan şi copilul sunt sănătoşi şi se simt bine. Cuplul mulţumeşte publicului pentru entuziasmul împărtăşit şi pentru sprijinul arătat de-a lungul acestei perioade din vieţile lor. Mai multe detalii vor fi oferite în zilele următoare. Ducesa a intrat în travaliu la primele ore ale dimineţii. Ducele de Sussex este alături de alteţa sa regală. Un anunţ va fi făcut în curând”, potrivit comunicatului.

După naştere, eveniment la care prinţul Harry a fost prezent, acesta a făcut o scurtă declaraţie pentru presă.

“Sunt încântat că Meghan şi cu mine avem un băieţel. A fost cea mai uimitoare experienţă pe care mi-aş fi putut-o imagina vreodată. Este greu de înţeles cum o femeie face un astfel de lucru. Suntem amândoi extrem de încântaţi”, a spus prinţul, care a adăugat că sarcina lui Meghan depăşise termenul.

Într-un comunicat al Buckingham Palace se arată că regina Elizabeth a II-a şi prinţul Philip, precum şi celelalte rude, au fost informate despre naştere şi şi-au exprimat încântarea la auzul veştii.

În acelaşi comunicat, se arată ca mama ducesei de Sussex, Doria Ragland, este în prezent împreună cu fericiţii părinţi la noua reşedinţă a acestora, Frogmore Cottage, de pe domeniul Windsor.

Cu doar o jumătate de oră înainte, BBC informa că ducesa Meghan de Sussex a intrat în travaliu, citând un comunicat al Buckingham Palace, reşedinţa oficială a reginei Elizabeth a II-a.

“Ducesa a intrat în travaliu la primele ore ale dimineţii. Ducele de Sussex este alături de alteţa sa regală. Un anunţ va fi făcut în curând”, anunţa anterior un comunicat al Buckingham Palace, reşedinţa oficială a monarhului, citat anterior de BBC.

Speculaţiile privind noul bebeluş regal au luat amploare pentru că ducii de Sussex au anunţat că au decis să păstreze discreţia privind detaliile legate de naştere.

“Ducele şi ducesa abia aşteaptă să împărtăşească vestea emoţionantă cu toată lumea, după ce vor avea oportunitatea de a celebra în privat evenimentul ca o nouă familie”, se arăta într-un comunicat emis de palatul Buckingham, reşedinţa oficială a reginei Marii Britanii, pe 11 aprilie.

Anul trecut, pe 15 octombrie, palatul Kensington a anunţat că ducesa Meghan de Sussex este însărcinată, iar copilul, al şaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii – după bunicul său, prinţul moştenitor Charles, unchiul său, prinţul William, copiii acestuia, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, şi tatăl său, prinţul Harry -, se va naşte în primăvara lui 2019. Aflată la un eveniment oficial, la începutul lunii ianuarie, fosta actriţă americană Meghan Markle a sugerat că bebeluşul se va naşte la sfârşitul lunii aprilie – începutul lunii mai.

De mai multe săptămâni au apărut speculaţii şi despre posibilitatea ca ducesa Meghan să nu nască la acelaşi spital din Londra ales de cumnata sa, ducesa Catherine de Cambridge, şi de mama prinţului Harry, regretata prinţesă Diana. Unele surse spuneau că Meghan ar putea naşte fie la un spital din Windsor – Frimley Park Hospital din Surrey -, aproape de noua ei locuinţă, fie acasă, aşa cum a făcut regina Elizabeth a II-a în cazul tuturor celor patru copii ai ei.

Copilul ducesei Meghan de Sussex nu va moşteni titlul princiar pe care îl poartă tatăl său. Viitorul bebeluş regal va trebui să se mulţumească cu titlurile moştenite de la părinţi, conte de Dumbarton, dacă va fi băiat, sau lady Mountbatten-Windsor, dacă va fi fată. Însă situaţia se poate schimba dacă regina decide să îi ofere titlu princiar celui de-al optulea strănepot al său.

Cel mai vehiculat nume la casele de pariuri pentru noul bebeluş regal

Pariurile privind bebeluşii regali constituie deja o tradiţie pentru britanici. În ceea ce priveşte prenumele primului copil al ducilor de Sussex, Arthur este, în prezent, cel mai vehiculat, cu o cotă de 5-1 odds, potrivit casei Coral, urmat de Philip, cu 6-1.

Arthur a fost folosit frecvent de familia regală, fiind şi unul dintre numele prinţului William şi ale fiului cel mic al acestuia, prinţul Louis, potrivit The Independent.

Copilul ducesei Meghan de Sussex nu va moşteni titlul de prinţ pe care îl poartă tatăl său. În urma unei decizii luate de regele George al V-lea, bunicul reginei Elizabeth a II-a, datând din 1917, titlul de “alteţa sa regală prinţul/ prinţesa” este rezervat doar copiilor suveranului, copiilor fiilor suveranului şi celui mai mare dintre fii prinţului de Wales (primul moştenitor direct al tronului britanic). Acesta este motivul pentru care Zara şi Peter Phillips, copiii prinţesei Anne, sora prinţului Charles de Wales şi fiică a reginei Elizabeth a II-a, nu au moştenit titlul de prinţ/prinţesă. Din contră, restul verilor acestora, copiii prinţilor Charles, Andrew şi Edward, poartă acest titlu.

Situaţia se poate schimba dacă regina Elizabeth a II-a doreşte să modifice decizia bunicului ei. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, noul bebeluş regal va trebui să se mulţumească cu titlul moştenit de la părinţi, conte de Dumbarton.

Bebeluşul ducilor de Sussex va avea automat şi cetăţenie americană, prin mama sa.

Iar un alt fapt insolit este acela că bebeluşul este unul dintre primii membri metişi de rang înalt din familia regală britanică – despre regina Charlotte (1744 – 1818) se spune că era metisă, iar aceasta a avut 15 copii. (mediafax.ro)

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here