LIFE

Dragoș Pătraru despre banii pentru presă: „Banii aceștia ajung la niște societăți comerciale, în loc să ajungă la niște jurnaliști”

Un nou material din cadrul seriei ”Bani pentru presă”, o dezbatere inițiată de Paginademedia.ro despre campania guverului de a ajuta presa sub forma unei campanii de informare. „Problema noastră este că s-a ales această modalitate prin care sunt ajutate niște corporații, niște firme, fără să se țină cont de alte criterii. Practic nu e nicio diferență între o companie de presă și un atelier de sculărie” spune Dragoș Pătraru.

Ce spune Pătraru? Câteva idei:

  • Sprijinul pentru presă trebuia să existe, atât la noi cât și la alții. Așa se întâmplă în situații de criză. Modalitatea aceasta, în opinia mea, nu doar că lasă loc la multe interpretări, dar nu ajută presa privind lucrurile din punctul de vedere al interesului public.
  • Problema noastră este că s-a ales această modalitate prin care sunt ajutate niște corporații, niște firme, fără să se țină cont de alte criterii. Practic nu e nicio diferență între o companie de presă și un atelier de sculărie. Banii aceștia ajung la niște Societăți Comerciale, în loc să ajungă la niște jurnaliști. 
  • „Campania de informare” este o modalitate tâmpită pentru că e și sub prețul pieței.
  • Dacă ai ca manager de presă o abordare pe principiul „cine dă banii comandă muzica” evident că ea se va regăsi în politica editorială. Apoi, fiecare jurnalist își ia câtă libertatea vrea. Dacă se simte constrâns, e liber să plece unde vrea și să își facă treaba.
  • Felul în care e afectată sau nu politica editorială depinde de redacții. Dacă Ringier ia bani în acestă campanie, nu cred că poți merge la Tolontan și să-i zici că nu apare nu știu ce anchetă.
  • Eu aș zice postului Prima TV să aplice pentru proiect, chiar dacă eu spun că e prost gândită și imbecil gândită această campanie.
  • Companiile media ar trebui să arate publicului ce au făcut cu banii, astfel ca oamenii să știe dacă s-au investit în calitatea jurnalismului.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here