LIFE

Download 2021, eveniment pilot. 10.000 de participanţi, fără măşti şi fără distanţare fizică

Ediţia de anul acesta a festivalului britanic Download, unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din lume, a fost resuscitată de autorităţi ca eveniment pilot, după ce fusese anulată în luna martie.

Download va avea loc în iunie, pe parcursul a trei zile, ca test al guvernului de a examina cum are loc transmiterea Covid-19 în cazul evenimentelor mari. Capacitatea va fi redusă semnificativ, de la 110.000 la doar 10.000 de spectatori, iar organizatorii au spus că „moshing-ul va fi permis”. Decizia a fost luată după ce au fost organizate mai multe evenimente-test reduse.

Doar 15 cazuri de Covid-19 au apărut între cele 58.000 de persoane care au participat recent la evenimente ca Gala Brit Awards şi finala FA Cup. Programul pilot nu este finalizat, astfel că alte evenimente sunt monitorizate în vederea întocmirii unui raport final.

Download va avea loc în Donington Park (Derbyshire), între 18 şi 20 iunie. Nu vor fi puse în vânzare bilete pentru o zi, iar toţi participanţii vor campa pe perioada evenimentului. Ei trebuie să prezinte un rezultat negativ la un test Covid pentru a putea participa la festival şi să se testeze şi după festival. Nu vor fi impuse purtarea măştii de protecţie şi distanţarea fizică în perimetrul Download. Abonamentele vor fi puse în vânzare pe 1 iunie, la preţul de 120 de lire sterline. Lineup-ul urmează să fie anunţat.

„Acest următor pas uriaş ne va ajuta să înţelegem şi să studiem revenirea în siguranţă a festivalurilor mari fără distanţare fizică sau măşti de protecţie pe parcursul unui întreg weekend”, a spus Melvin Benn, organizator al festivalului, citează BBC.

Următoarea ediţie a Download a fost anunţată deja pentru 2022, cu trupele Biffy Clyro, Iron Maiden şi Kiss capete de afiş. Guvernul urmează să anunţe, pe 14 iunie, următorul pas din schema de relaxare a măsurilor.

Comment here