Învăţământul GorjeanStirile ZileiTârgu-Jiu

DOVADA că ISJ Gorj a mințit. Transferurile elevilor de a IX-a încalcă regulamentul

Pandurul.ro prezintă dovada că actuala conducere a Inspectoratului Școlar Județean Gorj a mințit atunci când a susținut că nu pot fi comunicate numele și media celor 51 de elevi de clasa a IX-a, transferați, în acest an, de la liceele unde au fost repartizați, în baza notei de la Evaluarea Națională, la licee mai bune.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a confirmat cele 51 de transferuri ale elevilor de clasa a IX-a, dar la întrebarea Pandurul, de la ce liceu a plecat fiecare elev, la ce liceu a ajuns și ce notă a avut la evaluare nu s-a primit răspuns. ”Regulamentul nu permite”, a răspuns ISJ Gorj.

“Transferurile elevilor de clasa a IX-a s-au realizat conform metodologiei în vigoare. Motivele cererilor de transfer au fost foarte variate: copii aflați în plasament care au fost repartizați electronic foarte departe de casă, elevi care au medii foarte mari și au dorit să învețe într-o altă școală, copii cu probleme de inadaptabilitate certificată de DSP”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Ei bine, în regulamentul invocat de ISJ Gorj scrie clar că trebuie respectat criteriul mediei, ceea ce în Gorj nu s-a întâmplat. ISJ Gorj a susținut, într-un răspuns dat săptămâna trecută, ziarului Pandurul că a fost respectat criteriul mediei, ceea ce nu este adevărat.

“În cazul tuturor transferurilor s-a respectat criteriul mediei, al numărului de locuri libere în conformitate cu legislația și prevederile noului ROFUIP, cât și criteriul situației excepționale”, a precizat ISJ Gorj.

Cazul celor 51 de transferuri a fost sesizat de președintele USR Gorj, Radu Miruță, care a cerut Ministerului Educației să se autosesizeze și să trimită Corpul de Control la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, pentru a verifica atât transferurile elevilor aprobate în ultimele luni, cât și modul de comunicare. Acesta a criticat faptul că inclusiv copilul inspectorului general, Maria Cochină a beneficiat de un astfel de transfer.

Comment here