LIFE

Două producţii cu tentă religioasă ar putea fi interzise pe Netflix, în anumite ţări

Producţiile cu tentă religioasă „The First Temptation of Christ“, în care Iisus este portretizat ca fiind gay, şi „Messiah“, de pe platforma de streaming Netflix, au creat controverse în Brazilia, respectiv în Iordania.

Industria divertismentului nu poate evita controversele atunci când implică religia. Netflix s-a confruntat recent cu probleme de acest gen după ce un judecător din Brazilia a cerut retragerea filmului „The First Temptation of Christ“, pe motiv că ar fi o satiră la adresa lui Iisus, acesta fiind înfăţişat drept homosexual. Totodată, serialul „Messiah“ riscă să fie interzis în Iordania după ce Comisia Regală de Film din Iordania, care susţinuse iniţial noul serial, a solicitat scoaterea producţiei Netflix de pe platforma de streaming în ţară. Un reprezentant al companiei americane a declarat că Netflix nu a primit încă nicio cerere legală de a elimina „Messiah“ din versiunea Netflix a ţării respective.

„«Messiah» este o lucrare de ficţiune. Nu se bazează pe niciun personaj biblic, figură sau religie. Toate producţiile Netflix oferă informaţiile necesare pentru a-i ajuta pe utilizatori să ia propriile decizii cu privire la ceea ce este potrivit pentru ei şi pentru familiile lor“, a adăugat reprezentantul Netflix.

Situaţia este cu atât mai interesantă ţinând cont că unele scene din serial au fost filmate chiar în Iordania. Mai mult, Comisia Regală de Film a susţinut iniţial proiectul, iar autorităţile au văzut scenariile episoadelor înainte de a acorda un credit fiscal şi de a permite să se filmeze în zonă.

„Messiah“ spune povestea unui om din Siria care devine un fel de profet fictiv pe măsură ce câştigă atenţia publică. Serialul contestă credinţele moderne ale mai multor religii majore ale momentului.

„The First Temptation of Christ“ sugerează că Hristos se află într-o relaţie homosexuală cu prietenul său, Orlando. „Iisus, care a împlinit 30 de ani, aduce un oaspete surpriză pentru a-I cunoaşte familia. Un special de Crăciun atât de greşit trebuia să fie de la comedianţii Porta dos Fundos“, se arată în descrierea producţiei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here