MotruRovinariStirile Zilei

Două orașe din Gorj, în topul celor mai DEPOPULATE din România. ”La mină nu se angajează, iar la alte firme salariile sunt MICI”

Două orașe din Gorj, Motru și Rovinari, se află în topul celor mai depopulate orașe din România, în ultimii 10 ani, cu o  rată de peste 31 de persoane plecate la mia de locuitori.

Clasamentul Institutului Național de Statistică a fost prezentat de Hotnews.ro. Primul loc este ocupat de Baia de Aramă, din județul Mehedinți, iar pe locurile 2 și 3 se situează Motru și Rovinari. Localnicii spun că pleacă din cauza salariilor foarte mici, care nu le permit să ducă un trai decent.

Primarul liberal din Motru, Gigel Jianu, spune că reducerea activității miniere și, automat, dispariția locurilor de muncă din această zonă, i-a făcut pe locuitorii orașului să plece masiv în străinătate sau în alte localități.  

Jianu dă vina pe foștii șefi PSD ai municipiului Motru dar și pe actuala conducere a județului, pentru faptul că localitatea pe care o conduce de 4 ani, trece printr-un masiv proces de depopulare.

Cosmin Morega, candidatul PSD la Primăria Motru, acuză, încă, că actuala administrație liberală a orașului n-a făcut nimic pentru dezvoltarea localității, în ultimii 4 ani.

La Rovinari, în 2016 când a câștiga alegerile, primarul Robert Filip a găsit o rată a șomajului uriașă, de 20%. În ultimii ani, s-au creat, aici, peste 1300 de noi locuri de muncă și urmează să mai apară încă 400.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here