Învăţământul GorjeanStirile ZileiTârgu-Jiu

Două comune, în scenariul ROȘU. 14 elevi și 15 cadre didactice au COVID-19

Elevii din 10 școli, din Bolboși și Schela, localități intrate în scenariul roșu, au revenit la școala online.

Conform inspectorului școlar general, Dana Constantinescu, 260 de unități de învățământ din județ se află în scenariul galben, iar 192 în scenariul verde. La grădinița cu program prelungit din Motru, încă nu s-au încheiat lucrările de modernizare și se învață tot online.

În ceea ce privește numărul de infectări cu coronavirus, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj raportează 14 elevi și 15 cadre didactice, din întreg județul. La Târgu-Jiu au apărut probleme la Liceul cu Program Sportiv, Grădinița “Lumea Copiilor” și Școala Gimnazială “Constantin Săvoiu”.

Scenariile, după care se învață în școlile din județ, nu se mai schimbă de la o zi la alta, așa cum s-a procedat la reluarea școlii. Dana Constantinescu spune că, în fiecare vineri, după o consultare cu Direcția de Sănătate Publică, se vor stabili scenariile în care se va face școală în săptămâna următoare.

În privința testelor ce sunt utilizate dacă elevii au simptome de infectare cu SARS-CoV-2, Dana Constantinescu spune că le pot face și asistenții medicali nu numai de medicii de la cabinetele școlare sau de familie.

Comment here