Stirile ZileiTârgu-Jiu

Dosarul Ydail, cauțiune de 500.000 de lei. Precizările IPJ Gorj

Inspectoratul Județean de Poliție Gorj a venit, vineri, cu precizări în dosarul în care au fost reținut trei oameni de afaceri din județ, apropiați ai senatorului PNL Ion Iordache. Este vorba de Doru Șandru și Mircea Vărzaru, de la firmele Ydail Construct și Romstrade și Mihai Puiu de la Metalcolect Prod.

”În urma cercetărilor efectuate în cauza penală privind obținerea unui contract de întreținere drumuri județene, încheiat între Consiliul Județean Gorj și un consorțiu de societăți comerciale de pe raza județului, dosarul penal a fost înaintat de către organele de cercetare penală Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj,  cu propunere de arestare preventivă față de cei trei inculpați, reținuți anterior pentru o perioadă de 24 de ore de către organele de poliție, în zilele de 30 și 31 martie a.c., iar procurorul de caz a dispus instituirea controlului judiciar pe cauțiune pentru 60 de zile.

În sarcina inculpaților s-a reținut obligația achitării unei cauțiuni totale în cuantum de 500.000 lei. În cauză, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj, continuă cercetările în cadrul dosarului penal, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj” a comunicat Inspectoratul Județean de Poliție Gorj.

Comment here