NovaciStirile ZileiTârgu-Jiu

Dosarul fiului președintei Judecătoriei Novaci, preluat de Parchetul General

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus preluarea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a cauzei privind săvârșirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului de către Mihai Dafinescu, fiul președintei Judecătoriei Novaci, Elena Dafinescu.

Surse judiciare au confirmat, pentru gorjonline.ro, că, deși polițiștii au avut informații, imediat după producerea accidentului, cu privire la autor și autoturism, nu au avut curajul să meargă la domiciliul fiului judecătoarei, ci s-au făcut că-l caută prin oraș.

Mihai Dafinescu, fiul președintei Judecătoriei Novaci, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a accidentat mortal, săptămâna trecută, o femeie, de 52 de ani, din localitate și a fugit de la locul accidentului. Florentina Motorcea se întorcea de la serviciu alături de fiu ei. Cei doi se deplasau pe marginea drumului. Victima a fost lovită de bolidul condus de către Mihai Dafinescu, care nu a oprit ci a fugit de la locul accidentului. S-a adăpostit acasă și s-a predat dimineaţă la poliţie. Avea o concentraţie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat în momentul în care fost testat. Mihai Dafinescu a fost reţinut pentru 24 de ore şi, apoi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către Judecătoria Târgu-Jiu.

”Dosarul a fost înregistrat iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci, fiind preluat în data de 20.08.2020 pentru supravegherea urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reţinut că inculpatul D.M., în data de 19.08.2020, în jurul orelor 22,10, în timp ce conducea autoturismul marca BMW cu nr. …. Pe strada Dumbravă din oraşul Novaci, jud. Gorj, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a accidentat-o pe numita M.F., după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Numita M.F. a fost transportată la Spitalul orăşenesc Novaci în vederea acordării de îngrijiri medicale, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind constatat decesul. Inculpatul D.M. a fost reţinut preventiv în cauză, de către organele de cercetare penală, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 20.08.2020, ora 16,00”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Pot să confirm că acest dosar a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Este o procedură folosită, în conformitate cu Articolul 325 Cod de Procedură Penală“ a declarat Cristina Ciobanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here