Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Dosar privind angajările din minerit. 18 persoane, în vizorul organelor judiciare

18 persoane, printre care lideri de sindicat, șefi de cariere, șefi de UMC-uri și primari ai unor localități din zonele miniere ale județului, s-ar afla în vizorul organelor judiciare, într-un dosar privind cele 600 de angajări făcute la Complexul Energetic Oltenia, au declarat surse în presa locală.

În dosar s-ar face cercetări privind comiterea unor infracțiuni, printre care și luare de mită, de către membrii comisiilor care s-au ocupat de selectarea persoanelor, dar și de către alți salariați ai companiei, cel mai probabil sindicaliști. Unele dintre cele 18 persoane ar fi fost supravegheate tehnic, în toată această perioadă.

Claudiu Matei, jurnalist Gorjonline

Liderul sindical de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, a avertizat de mult timp cu privire la modul în care se fac angajările în CEO. În opinia sa, ar fi trebuit selectați tineri care să fie calificați la locul de muncă.

Bunoaica reafirmă că este anormală angajarea unui număr mare de femei în carierele miniere. În opinia sa, unii vor să distrugă CE Oltenia, din interior.

Comment here