LIFE

Donald Trump îşi lansează propria reţea socială

Fostul preşedinte Donald Trump a anunţat planuri de lansare a unei platforme social media, denumită TRUTH Social.

El a anunţat că platforma „va înfrunta tiraniei giganţilor tehnologici”, pe care îi acuză că reduc la tăcere vocile din opoziţie în SUA, citează BBC. Trump Media & Technology Group (TMTG), pe care el îl conduce, intenţionează să lanseze şi un serviciu video-on-demand.

Trump a primit interdicţie din partea unor reţele ca Facebook şi Twitter după revolta de la Capitoliu, din ianuarie. El şi consilierii lui au dat semne, în ultimele luni, că plănuiesc înfiinţarea unei platforme rivale acestora. A lansat, în mai, From the Desk of Donald J Trump, un blog care a fost închis după aproximativ o lună. Jason Miller, consilier al lui, a declarat atunci că acesta era „doar auxiliar la eforturile mai mari la care lucrăm”.

O versiune incipientă a TRUTH Social va fi lansată luna viitoare şi va fi disponibilă la nivel naţional în primele trei luni ale anului 2022, potrivit TMTG.

„Trăim într-o lume în care talibanii au o prezenţă uriaşă pe Twitter, şi, cu toate astea, preşedintele american preferat de voi a fost redus la tăcere. Toată lumea mă întreabă de ce nu ţine cineva piept giganţilor tehnologici. Ei bine, vom face asta curând” a declarat Trump.

TMTG a mai precizat că serviciul video-on-demand va cuprinde, între altele, ştiri şi podcasturi. Compania a spus că intenţionează să fuzioneze cu o societate de achiziţii cu scop special (Spac) listată la Nasdaq. O astfel de societate e înfiinţată cu scopul de a cumpăra o firmă privată cu care să fuzioneze, apoi să fie public pe piaţa bursieră.

Potrivit analiştilor, nu există încă indicaţii că noua companie are o platformă funcţională şi aceasta nu va reuşi să rivalizeze cu Twitter şi Facebook, din cauza naturii sale – politizată în mod deschis.

Comment here