Sportive

Doliu în sportul gorjean. Manole Băloi s-a stins din viață

Este doliu în sportul gorjean. Fostul fotbalist, crainic şi jurnalist sportiv, Manole Băloi, s-a stins din viaţă, în weekend. A fost un simbol al Clubului Pandurii Târgu-Jiu și al sportului județean.

Numele lui Manole Băloi a fost legat de sportul gorjean timp de câteva decenii. Pentru clubul fanion al Gorjului va rămâne unul dintre oamenii care au pus bazele actualei echipe, Pandurii Târgu-Jiu, aşa cum consemnează şi istoria clubului, în anul 1962.

Vestea tragicei dispariţii a fost dată de fiul acestuia, Daniel Băloi, fost jurnalist sportiv şi fost conducător al Clubului Pandurii Lignitul, care a transmis un mesaj emoționant din partea tatălui „Pe stadion am fost toată viața și așa îmi doresc să vă aduceți aminte de mine, ca un om care a iubit sportul, sportivii și antrenorii! De asemenea, împreună cu alți prieteni și cu autoritățile locale de atunci, am reușit să punem bazele primei echipe a pandurilor, care în timp a ajuns sufletul gorjenilor. Mai las în urmă, numeroasele transmisii radio, de la România Actualități și Oltenia Craiova, dar și articolele din presa locală și națională! Adio, dragii mei, gorjeni!”

Manole Băloi a fost fotbalist şi a făcut parte din prima echipă care s-a numit Pandurii, a fost atlet de performanţă, fiind legitimat la Clubul Dinamo, în anii 60. A devenit apoi jurnalist, crainic al stadionului municipal din Târgu-Jiu, crainic al radioului național, dar și la Radio Oltenia Craiova, acolo unde a transmis timp de zeci de ani meciurile echipei Pandurii.

Istoria clubului Pandurii consemnează lotul Pandurilor folosit de antrenorul emerit Tudor Paraschiva în sezonul 1962 – 1963 atunci când echipa promova în Divizia C: Niculescu Doru(Cartof), Brumeanu, Moldovan – portari, Schipor, Grama, Coman, Cernătoiu, Lupulescu, Andronache, Barbu – fundași, Rizea, Drăgan, Stere, Năstase, Vâlceanu, Popescu – mijlocași, Vasilescu, Nelu Băloi, Dorobanțu, Paraschiv, Chițimia, Manole Băloi, Gelepu Marcel, Chițu, Melinte, Naidin, Serghie, Predescu, Mazilu – atacanți, notează pandurul.ro.

Comment here