Minerit și EnergieStirile Zilei

Doi ani a vorbit, în Piața Prefecturii, despre condițiile inumane de lucru. Tomescu: Toți trebuie să-și dea demisia!

Timp de doi ani, aproape zi de zi, a vorbit Manu Tomescu, la microfon, în Piața Prefecturii, despre condițiile inumane de lucru din Complexul Energetic Oltenia.  

Nimeni n-a luat nicio măsură. Tocmai de aceea, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari spune că toți trebuie să plece acasă: directori și supraveghetori, iar în fruntea companiei să vină oameni care să aibă demnitate și să se poată impune în fața conducerii politice.  

Tomescu afirmă că presiunea pentru reducerea de costuri în minerit și energie vine de sus în jos, de la Ministerul Energiei spre șefii din Complexul Energetic Oltenia.

”Știți că, la Termocentrala Rovinari, din costul unui megawatt, doar un leu este costul cu reparațiile?” întreabă liderul sindical.

Manu Tomescu a lucrat și-n carieră și știe cum sunt transportați angajații CEO. Spune că, din cauza lipsei de materiale și combustibili, oamenii sunt îngrămădiți în tanchete, pentru a nu se face două curse.

”Cei care visează că vor să prelungească viața CEO, spun numai prostii! Ei închid zi de zi această activitate” declară liderul sindical.

Comment here