Stirile ZileiTârgu-Jiu

DNA cere ANULAREA sentințelor de achitare din dosarul Turceni- Rovinari

Direcția Națională Anticorupție cere ANULAREA sentințelor de achitare din dosarul Turceni- Rovinari.

Vizați de cererea respectivă sunt deputatul Victor Ponta, foștii directori Laurențiu Ciurel, Dumitru Graure și Dumitru Cristea, dar și fostul ministru al Transporturilor, Dan Șova. La ultimul termen din proces, desfășurat luni, chiar în ziua votării noului guvern Orban, procurorul DNA a cerut anularea achitărilor date de instanța de fond, anul trecut. Procurorul a afirmat că membrii completului de judecată nu erau specializați pe infracțiuni de corupție, o eventuală anulare a sentinței putând duce la reluarea de la zero a procesului.

Următorul termen a fost stabilit pentru data de 11 noiembrie, imediat după desfășurarea primului tur al alegerilor prezidențiale.

Fostul premier Victor Ponta și fostul senator Dan Șova au fost achitați, în mai 2018, de magistrații Înaltei Curți în dosarul Turceni-Rovinari, după ce au fost judecați pentru fapte de corupție, în legătură cu încheierea, cu cele două termocentrale, a unor contracte de consultanță juridică. De asemenea, au fost achitați fostul director al Complexului Energetic Rovinari, Laurentiu Ciurel și fostul director economic al Complexului Energetic Turceni, Laurențiu Graure.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here