Stirile ZileiTârgu-Jiu

Dispută PNL-PSD pe FTJ. Cosmin Popescu: Toate codurile CAEN se vor regăsi. Eu nu trădez gorjenii

Președintele PSD al Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, anunță că a trimis la București toate solicitările pentru modificarea ghidului aferent Fondului de Tranziție Justă.

Precizările vin în contextul în care liberalii i-au acuzat pe social-democrați că au modificat ghidurile în defavoarea firmelor din Gorj, în momentul în care au preluat conducerea Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene.

Cosmin Popescu spune că, săptămâna viitoare, se va întruni un comitet de monitorizare care își va da girul pe noile observații privind codurile CAEN.

Cosmin Popescu a explicat de ce au fost modificate ghidurile pe FTJ, lansate în urmă cu câteva luni de fostul ministru Marcel Boloș la Târgu-Jiu. Șeful Consiliului Județean susține că ”încălcau în mod flagrant anumite paragrafe din regulamentul aprobat de Comisia Europeană”.

Cosmin Popescu a ținut să reafirme că, datorită implicării echipei de la Consiliul Județean care a lucrat la elaborarea documentelor, Gorjul a primit cea mai mare sumă pe Fondul de Tranziție Justă, peste 530 de milioane de euro.

„A fost o mână de oameni care muncește pentru județ și niciodată nu va trăda gorjenii. Eu nu trădez gorjenii” a dat asigurări șeful județului.

Cosmin Popescu a anunțat că, începând de săptămâna viitoare, va merge în întreg județul pentru a promova ghidurile aferente Fondului de Tranziție Justă.

Comment here