Minerit și EnergieStirile Zilei

Discuții despre PIROLIZĂ. Dumitru Pârvulescu: N-am cunoștință că s-ar folosi, undeva în lume, pentru cărbune

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia știu puține lucruri despre piroliza cărbunelui.

Inventatorul stației de piroliză, Ionel Horneț, a venit săptămâna trecută în Gorj, unde a participat la o întâlnire cu autoritățile județene, parlamentari și reprezentanți ai Complexului Energetic Oltenia. Piroliza poate transforma cărbunele într-un produs nepoluant, iar energia pe lignit poate deveni una ecologică, a explicat inventatorul.

„Piroliza duce cărbunele la umiditate zero, îi crește foarte mult puterea și tot ce înseamnă noxe, pe care Turceni și ceilalți le plătesc, nu mai există. Ele se recuperează din gaz sau din uleiul de piroliză.(…) Putem să mergem, astfel mai departe cu termocentralele, așa cum merge Germania sau Polonia. De ce trebuie să închidem termocentralele?“ întreba inventatorul, în cadrul vizitei de la Târgu-Jiu.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, ar vrea să vadă o analiză tehnico-economică a acestui proces dar și un punct de vedere al specialiștilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia.  

Nici Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, nu știe prea multe despre piroliza cărbunelui sau dacă poate fi pusă în practică la Complexul Energetic Oltenia.

Comment here