LIFE

Discotecile se redeschid la Berlin, însă doar pentru persoanele vaccinate şi cele vindecate de COVID-19

Cluburile şi discotecile amenajate în spaţii închise vor putea să se redeschidă, începând din weekendul viitor, la Berlin, însă accesul va fi permis doar pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19 şi pentru cele care s-au vindecat de această boală, au anunţat marţi reprezentanţii Primăriei locale, informează AFP.

Purtarea măştilor sanitare nu va mai fi impusă în numeroasele cluburi şi discoteci din capitala germană, renumită în lumea întreagă pentru viaţa ei de noapte foarte intensă. Din această vară, unele dintre cluburile berlineze s-au redeschis, însă accesul era permis doar în spaţii în aer liber şi doar pentru persoanele vaccinate, vindecate sau care prezentau un test cu rezultat negativ. Purtarea măştii sanitare era obligatorie.

Anunţul de marţi a fost făcut în urma unei decizii a Tribunalului din Berlin, care, în data de 20 august, a dat câştig de cauză administratorului unui club de noapte care dorea ca publicul să aibă acces la toate spaţiile stabilimentului său, cel puţin pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19 şi pentru cele care s-au vindecat după ce au trecut prin boală.

Primăria din Berlin a autorizat de asemenea redeschiderea saunelor şi a centrelor de tip hamam, foarte apreciate în Germania, pentru persoanele vaccinate şi pentru cele vindecate.

Reprezentanţii Primăriei doresc totodată să îi controleze mai eficient pe proprietarii de restaurante, pentru a îi constrânge astfel să îşi verifice mai bine clienţii, al căror acces este permis dacă prezintă un test la zi cu rezultat negativ, un certificat de convalescenţă sau o adeverinţă de vaccinare.

Incidenţa COVID-19 raportată la şapte zile este în uşoară creştere de mai multe săptămâni în capitala Germaniei, stabilizându-se în prezent în jurul pragului de 72 de infectări la 100.000 de locuitori, în timp ce la nivel naţional acest parametru este de 60 de infectări la 100.000 de locuitori. Marţi, alte 5.750 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în întreaga ţară de Institutul Robert Koch.

Comment here