LIFE

Dino Parc Râşnov a depăşit 2.000.000 de vizitatori

Mai mult de 2 milioane de vizitatori au vizitat Dino Parc Râşnov, în cei şase ani de activitate. De la deschiderea din iunie 2015 şi până în prezent, cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei şi-a dublat suprafaţa, ajungând la 3,5 hectare şi peste 100 de dinozauri atestaţi ştiinţific şi reproduşi în mărime naturală.

Parcul a înregistrat, în prima jumătate a anului 2021, o cifră de afaceri de 5.449.155 de lei, reuşind să revină după perioada dificilă din 2020, când a fost închis timp de două luni. Astfel, Dino Parc Râşnov se apropie de valorile primei jumătăţi a anului 2019, cel mai bun an de până acum al parcului, când a înregistrat o cifră de afaceri de 5.560.641 de lei.

„Suntem mulţumiţi de cum a mers anul 2021 până acum şi sperăm la o revenire totală. Am ales să facem investiţii chiar şi în perioada pandemiei deoarece am fost impresionaţi de miile de mesaje primite în timpul lockdown-ului, în care oamenii ne spuneau că le este dor să viziteze parcul cu dinozauri”, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov.

La Dino Parc Râşnov sunt expuşi unii dintre cei mai mari şi impresionanţi dinozauri care au fost descoperiţi până acum în lume: Seismosaurus, gigantul care măsura 45 de metri lungime şi Hatzegopteryx thambema, cel mai mare animal zburător care a existat vreodată, despre care se spune că putea face ocolul Pământului în zbor fără să se oprească. Începând de anul acesta, parcul îl găzduieşte şi pe cel mai înalt dintre ei, Diplodocus, care se ridică la peste 11 metri deasupra Pământului, o înălţime echivalentă a două girafe puse una peste cealaltă.

Pe lângă dinozauri, vizitatorii Dino Parc Râşnov vor descoperi vulcanul interactiv ce simulează o erupţie şi o platformă care exemplifică trei tipuri de cutremure: unul provocat de o erupţie vulcanică, unul provocat de o turmă de Seismosauri care aleargă şi un cutremur provocat de mişcarea plăcilor tectonice. De asemenea, în parc mai există 5 dinozauri animatronici care scot sunete terifiante, un cinematograf 9D şi unul 360°, o fereastră interactivă cu realitate augmentată, o peşteră plină de curiozităţi şi replici ale rămăşiţelor de dinozauri, animale preistorice sau insecte, dar şi un terrarium cu reptile vii la etajul 1 al clădirii principale.

Comment here