NovaciStirile Zilei

Din nou aglomerație și nervi întinși la Rânca. Pănescu: Autoritățile nu ne-au luat în calcul

Rânca a fost, din nou, luată cu asalt de mii de turiști, la finalul săptămânii trecute și, cel mai probabil, stațiunea va fi supraaglomerată până când se încheie vacanța elevilor.

Accesul la cabane s-a făcut, însă, destul de dificil în condițiile în care au fost multe mașini, iar străduțele lăturalnice, dar și cea principală, au rămas acoperite cu zăpadă. Transalpina s-a prezentat impecabil, dar cei câțiva kilometri de șosea din interiorul stațiunii Rânca au rămas acoperiți cu gheață și zăpadă.

Turiștii s-au bucurat, însă, de frumusețea zonei și de faptul c-au putut practica sporturile de iarnă.

Primăriile din Novaci și Baia de Fier, care administrează Rânca, au trimis în stațiune câte un utilaj de deszăpezire, dar prezența acestora nu s-a simțit.

”Autoritățile nu ne iau în calcul, nu și-au cărat zăpada, n-au făcut parcări, n-au lărgit drumurile. Anul acesta, lasă foarte mult de dorit, nimeni nu face  nimic” a comentat șeful Asociației cabanierilor, Constantin Pănescu.

Pănescu a mai spus că turiștii, care ajung la Rânca din cele mai îndepărtate colțuri ale țării, nu au unde să-și parcheze mașinile. Problema este ridicată în spațiul public de două luni, dar autoritățile rămân indiferente.

Comment here