Minerit și EnergieRovinariStirile Zilei

Din 2026, capacitate rezervată la CE Oltenia. AUDIO de la discuțiile sindicaliști-Burduja

O înregistrare de la  întâlnirea, de joia trecută, a sindicaliștilor din Complexul Energetic Oltenia cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a apărut pe paginile de socializare.

Ministrul le transmite liderilor din minerit și energie că speră la o schimbare de optică privind cărbunele, după alegerile europarlamentare din luna iunie, dar și că așteaptă studiul Transelectrica pentru a se reliefa importanța CEO în sistemul energetic național.   

Jan Popescu, liderul sindical de la Termocentrala Rovinari, l-a întrebat pe Sebastian Burduja cu ce ar ajuta Complexul Energetic Oltenia faptul că s-ar menține pe profit, că ar fi o companie sustenabilă.

”Drumul nostru este trasat! Și dacă ar deveni cea mai profitabilă companie din lume, soarta noastră este aceeași” a comentat sindicalistul, în condițiile în care, din 2026, capacitățile din CEO se vor afla în rezervă, la dispoziția Dispeceratului Național.

Oficialii din Ministerul Energiei au confirmat că, din 2026, se intră în capacitate rezervată și au afirmat că se va căuta o soluție de finanțare a companiei.  

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, l-a abordat pe ministrul Energiei pe tema bugetului de venituri și cheltuieli din acest an, care nu permite majorări salariale mai mari de 6%.

Comment here