Stirile ZileiTârgu-Jiu

Diana Şoşoacă, la protestul de la Târgu-Jiu. „Sindicatele minerilor unde sunt?”

„Jos guvernul trădător!”, „Jos mafia, sus patria!”, „România, trezeşte-te!”, „Jos Ciolacu!”, „Jos guvernul!”, „Ciolacu un trădător, Iohannis un impostor!”, „Arafat, condamnat pentru sângele vărsat!” au scandat câteva sute de persoane, duminică, în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, la mitingul organizat de SOS România Gorj. La protest a fost prezentă senatoarea Diana Şoşoacă, preşedinta formaţiunii politice, dar şi simpatizanţi din Hunedoara şi Mehedinţi.

„În urmă cu o săptămână, s-a votat închiderea ultimelor mine din Oltenia şi din Valea Jiului, în condiţiile în care Germania deschide altele noi, peste 90 de mine au fost deschise în Germania. Dar sindicatele minerilor unde sunt? Este că ăştia au trădat cel mai mult, sunt pe mână, nu? Unde sunt minerii din Oltenia, din Valea Jiului?” a spus Diana Şoşoacă în dialogul cu protestatarii de la începutul manifestării.

„A fost odată aici, în Oltenia, un bazin minier. Aici, în jurul acestor bazine miniere s-au construit oraşe şi comune, oamenii aveau unde să se ducă la muncă. Trădarea a venit de la sindicate şi nu numai în minerit, în toate sectoarele. Cei care au luptat să ducă mai departe mineritul, la Deva- domnul Iştoc, ştiţi ce i-au făcut? I-au desfiinţat sindicatul în două termene. De ce? Pentru că intervenise pentru Mintia. Sunt nişte lupte cumplite” a declarat Şoşoacă la microfon.

Comment here