Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Diana Șoșoacă, interpelare în favoarea CE Oltenia. ”Se numește genocid economic!”

Senatorul Diana Șoșoacă i-a interpelat pe premierul Marcel Ciolacu și ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pe tema Complexului Energetic Oltenia.

De la tribuna Parlamentului, Șoșoacă a ridicat problema energiei pe cărbune pe care România o importă din Ucraina, în condițiile în care își închide propriile-i capacități.

”Totul pare de noaptea minții ca tu, UE, să impui eliminarea energiei pe cărbune, pentru ca, ulterior să importăm energie pe cărbune din Ucraina!” a declarat liderul SOS România.  

Șoșoacă a amintit că CEO a plătit miliarde de euro pe certificatele de carbon impuse în Uniunea Europeană, în vreme ce Ucraina nu are o astfel de obligație, și a cerut prelungirea termenelor de renunțare la energia pe cărbune.

”Se numește genocid economic ceea ce face UE cu țările slab reprezentate, așa cum este România” a declarat parlamentarul.

La finalul interpelării, Diana Șoșoacă a venit cu mai multe solicitări inclusiv aceea a desecretizării contractelor încheiate de Complexul Energetic Oltenia cu OMV, Tinmar și ALRO în vederea realizării noilor investiții în parcuri fotovoltaice și grupuri pe gaze.  

Comment here