LIFE

Diamante albastre rare au fost descoperite în Africa de Sud

Cinci diamante albastre extrem de rare, de o transparenţă şi strălucire unice, au fost descoperite recent în Africa de Sud, a anunţat, miercuri, norocosul proprietar, relatează AFP.

Petra Diamonds Limited a declarat că cele cinci diamante au fost descoperite în aceeaşi săptămână în principala sa mină din Cullinan, situată la circa 40 de kilometri est de capitala Pretoria. Fiecare piatră este individuală, ceea ce înseamnă că nu provine dintr-un diamant mai mare fracţionat, iar greutatea lor variază între 9,61 şi 25,75 carate.

„Diamantele albastre sunt atât de rare încât nu există statistici oficiale despre ele”, a afirmat Petra Diamonds Limited într-un comunicat, menţionând că este foarte „neobişnuit” să găseşti „cinci pietre de înaltă calitate în acelaşi timp”.

Mina din Cullinan este principala sursă de diamante albastre din lume. Ultima descoperire a unui diamant albastru în această mină datează din septembrie 2019, un exemplar de 20,08 carate care a fost vândut pentru suma de 12,6 milioane de euro unui cumpărător anonim.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here