Din JudetÎnvăţământul GorjeanStirile Zilei

Dezastru cu școala online în mediul rural! Primar: 15% dintre copii NU au internet

Este dezastru cu școala online în mediul rural. Sunt foarte mulți copii care nu au acces la internet, ce să mai discutăm de calculatoare sau tablete.

În comuna Bărbătești, 15% din elevi nu au internet. Primarul Adrian Mangu a venit, în mandatul trecut, cu o hotărâre privind achiziționarea de tablete cu cartele de internet, dar de la Inspectoratul Școlar Județean i s-a transmis că vor veni tabletele achiziționate de Ministerul Educației. Acestea, însă, n-au mai ajuns.    

În comuna Dănești, sunt copii în familii sărace care nu au acces la internet. Primarul Mădălin Paliță  nu știe cum să-i ajute. Spune că va încerca să facă un efort din bugetul local. Edilul consideră că școala online este o decizie dezastruoasă.

Primarul Paliță speră ca elevii să revină la școală în scurt timp.

La Stejari, primarul a cumpărat tablete pentru copii, în urmă cu două luni. Robert Păiuși consideră, însă, că școala online este ”o mare porcărie”.

Comments (1)

  1. Soluția cea mai buna e venitul la scoala nu tablete sa stea copilul chinuit in fata unui ecran sa își îmbolnăvească organismul și sa-si chinuie ochii. Internet nu au multi si asta ar fi un efort suplimentar pentru părinți unde poate lucrează decât unul din ei si pe salariu mic. Nu se poate face asa scoala.

Comment here