Sportive

Dezamăgire după eşecul CSM. Basic: Sunt gata să demisionez

CSM Târgu Jiu a pierdut, vineri, meciul 2 din seria de play-out a Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica 95, cu CSM Focșani, scor 86-110. După două partide disputate la Târgu Jiu, scorul este egal în acest moment, 1-1. Seria se mută acum la Focșani, acolo unde se vor disputa alte două partide, pe 30 aprilie și 2 mai. Cel mai bun marcator al echipei noastre a fost americanul Jalen Dupree, care a reușit 20 de puncte. 

CSM Târgu Jiu a înregistrat, vineri, o înfrângere usturătoare, nu doar prin prisma diferenței de scor de pe tabelă, de 24 de puncte, ci mai ales prin numărul imens de puncte primite pe teren propriu, 110. A fost o seară neagră pentru baschetul gorjean. Jucătorii noştri s-au impus doar într-una dintre cele patru secvențe ale meciului, respectiv în sfertul trei.

Cu greu și-a găsit cuvintele, la conferinţa de presă, antrenorul echipei gorjene, Kresimir Basic, care și-a cerut scuze față de suporteri. Basic a afirmat că a fost cel mai slab meci din cariera sa de antrenor și că este gata să își dea demisia, dacă se consideră că este cel vinovat de această situație. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Jucătorii au evoluat fără atitudine, fără pic de orgoliu. Unii dintre ei se cred deja în vacanță. Îmi cer scuze față de fanii care au venit la acest meci. A fost cel mai slab meci din cariera mea de antrenor! Trebuie să rezolvăm această situație, nu trebuie să luăm decizii importante la cald. Trebuie să terminăm cu bine această serie și vom vedea cum putem rezolva problemele. Este jenant! Acum două luni jucam un baschet bun, acum primim peste 100 de puncte. Nu putem spune că avem prima șansă, pentru că nu jucăm nimic în acest moment. Şi pentru mine este o situație nouă, trebuie să vorbim cu conducerea, să ne gândim ce e de făcut. Dacă nu ne schimbăm atitudinea, degeba mergem la Focșani. Nimeni nu este deasupra clubului, toți trebuie să înțelegem asta, personal îmi e rușine de cum ne-am prezentat. Dacă se consideră că eu sunt problema, sunt gata să demisionez, să-mi asum orice decizie”.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan 2p, Dimitrius Underwood 18p, David Antonescu 5p, Noam Weinberg 2p, Milan Luzaic 8p, Ethan Wright 2p, Camil Berculescu, Cameron Oluytan 15p, Jalen Dupree 20p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 14p, Alexandru Mitu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.