EntertainmentLIFE

Destinaţii de vacanţă pentru fanii “Game of Thrones”. Locuri şi semnificaţii

Ultimul sezon al producţiei HBO de succes “Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones” a avut premiera în SUA duminică seară şi, dacă detaliile despre scenariu au fost ţinute secrete, nu se poate spune acelaşi lucru despre locurile alese ca decoruri pentru finalul producţiei, potrivit Evening Standard.

Game of Thrones: Spania

Producătorii au ales mai multe zone din această ţară pentru filmări. Încă de la debutul serialului, în 2011, uimitoarele coaste iberice şi multe dintre oraşele Spaniei au servit ca decoruri pentru cele mai intense scene din “GoT”. În oraşul Sevilla şi împrejurimi s-a filmat pentru Dorne, Regatul casei Martell, în timp ce San Juan de Gaztelugatxe a fost fundalul pentru Piatra Dragonului – stăpânită de Casa Targaryen. La câţiva kilometri la nord de Sevilla se află Amfiteatrul din Santiponce, ruinele romane de la Italica, respectiv Dragonpit.

Game of Thrones: Nordul Irlandei

Actorii care joacă în “GoT” sunt nişte obişnuiţi ai zonei, unde au filmat în regiuni diverse, de la cele întunecate dedicate rugăciunilor către Vechii Zei ai Pădurii (Godswood) la centrul pământurilor stăpânite de Dothraki.

În sezonul final, mare parte din acţiune se va petrece în Winterfell, reşedinţa casei Stark, decoruri construite special în Moneyglass, la nord-vest de Belfast. Aici va avea loc bătălia dintre cei din Westeros şi Umblătorii Albi (White Walkers).

Nu poate fi omis nici Tollymore Forest Park din County Down, unde membri ai familiei Stark au filmat scenele cu lupii străvechi. Se pare că aceste decoruri au fost folosite şi în cel de-al optulea sezon, în scenele în care Bran, Arya şi Sansa îşi revăd trecutul.

Game of Thrones: Islanda

Gheţarul Svínafellsjökull a apărut de multe ori în “GoT”. De altfel, multe filmări în natură au fost realizate în peisajele uimitoare ale Islandei. Printre locurile folosite s-au numărat peştera din Grjótagjá, unde Jon şi Ygritte au avut o noapte pasională, Kirkjufell, imortalizat în scene de lupte cu dragoni în sezonul al şaptelea, şi plaja cu nisip negru din Reynisfjara.

Game of Thrones: Croaţia

Cu plaje uimitoare şi sate cu case cu acoperişuri în culoarea teracotei, nimeni nu are nicio scuză să nu viziteze Croaţia. În “Game of Thrones”, modernul Dubrovnik a fost decorul pentru centrul continentului Westeros, Debarcaderul Regelui (King’s Landing). De la primul sezon, multe filmări în exterior au avut loc aici, mai ales în centrul vechi al Dubrovnikului, pe coasta portului Split şi în satul montan Vrsno.

În sezonul al optulea, spectatorii se vor întoarce în Croaţia pentru o confruntare epică între cei vii şi cei morţi. Va câştiga regina Cersei sau regina dragonilor, Danerys Targaryen. Judecând după profeţia făcută de Dany în al doilea sezon, lucrurile vor deveni foarte sumbre în Croaţia. (mediafax.ro)

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here