Minerit și EnergieStirile Zilei

Deputatul Pecingină, supărat pe sindicate. ”Să nu mai stea să caște gura!”

”Închiderea Carierei Roșia va avea un impact major asupra sistemului energetic național. O să simțim cu toții la iarnă ceea ce se întâmplă acum” avertizează deputatul liberal Gheorghe Pecingină.

Suspendarea activității Carierei Roșia, în urma unei acțiuni în instanță a Bankwatch și amânarea pronunțării unei decizii privind acordul de mediu, până la 15 septembrie, afectează funcționarea Termocentrala Rovinari.

Pecingină spune că este regretabil ceea ce s-a întâmplat și îl critică pe deputatul USR Radu Miruță care a afirmat că Octavian Berceanu, coleg de-ai săi de partid, a fost trimis la Gorj de PSD și PNL ca să închidă Roșia.  

Pecingină spune că sindicatele din Complexul Energetic Oltenia ar trebui să aibă un rol mai activ.

”Sunt supărat că sindicatele nu au reacție. Ar trebui mai multă implicare” declară deputatul care vede în suspendarea activității Carierei Roșia ”o strategie foarte bine pusă la punct pentru a crea probleme în sistemul energetic național”.

Pecingină se așteaptă ca, la iarnă, să resimțim efectele închiderii Carierei Roșia, cea mai mare din Complexul Energetic Oltenia și din Europa de Est.  

Comments (1)

Comment here