Minerit și EnergieStirile Zilei

Deputatul Miruță vrea ANALIZĂ la CE Oltenia: Cine își asumă, cu demisia pe masă?

Deputatul USR-PLUS Radu Miruță cere o analiză la Complexul Energetic Oltenia după ce compania a decis să scoată la licitație servicii de consultanță în valoare de 1 milion de euro în vederea selectării unor investitori care să facă parte din societățile mixte ce vor trebui să realizeze investițiile prinse în programul de restructurare a companiei.

Pe data de 20 august, CE Oltenia va scoate la licitație contractul privind “Servicii specializate de consultanță și asistență juridică, financiară și fiscală la tranzacție în vederea organizării procesului de selecție a investitorului/investitorilor cu care Societatea va dezvolta parteneriate si va înființa societăți mixte. Valoare estimată fiind de 4.748.784 RON”. Deputatului Radu Miruță i se pare prea are suma de 1 milion de euro pentru serviciile de consultață.   

“CEO a plătit sume mari de bani pentru chestiuni similare, fără rezultate.Trebuie făcută mai întâi o analiză a sumelor cheltuite până acum pe astfel de servicii”, zice parlamentarul.

Radu Miruță spune că analiza eficienței contractelor de consultanță anterioare ar trebui făcută de forurile de conducere din Complexul Oltenia sau chiar de Ministerul Energiei.

“Cine își asumă, cu demisia pe masa, că după ce cheltuim 1 milion de euro se obține ceea ce scrie în acel document”, întreabă deputatul USR-PLUS.

Comment here